Seo Education

هزیته احداث انواع سردخانه صنعتی

دوشنبه, ۲۸ تیر ۱۴۰۰، ۰۶:۰۲ ب.ظ

آشنایی با انواع سردخانه ‌های صنعتی

سردخانه صنعتی در چهار دسته بندی عمده تقسیم بندی می شوند برای راه اندازی و ساخت سردخانه به چهار دسته دمای زیر صفر و بالای صفر، تونل انجماد، نگهداری بستنی نام گذاری می شوند که در سالن های تک مداره و دو مداره صورت می پذیرند.

  • سردخانه ثابت و متحرک
  • سرد خانه زیر صفر و بالای صفر 
  • سردخانه فریونی
  • سردخانه آمونیاکی 
  • سردخانه میوه 
  • سردخانه مرکبات 
  • سردخانه خرما 
  • سردخانه گوشت
  • سردخانه لبنیات 

سردخانه تبریدی ثابت

سردخانه صنعتی بالای صفر

سردخانه صنعتی بالای صفر که در دمایی بین 1+ درجه تا 4+ درجه سانتی گراد بالای صفر در دو مدل سردخانه های کوتاه مدت و سردخانه های بلند مدت در بازار عرضه می شوند.
در سردخانه های کوتاه مدت معمولاً دمایی بالاتر از دمای انجماد را دارا هستند و نحوه عملکرد آن هم به این صورت است که محصولاتی که می خواهند در سردخانه های کوتاه مدت برای چند روز نگهداری شوند به تدریج وارد سردخانه خواهند شد و پس از چند روز نگهداری خارج شده و با محصولات جدید جایگزین می شوند حداکثر زمانی که برای نگهداری محصولات در سردخانه کودتاه مدت در نظر گرفته شده است 15 روز می باشد.
سردخانه های بلند مدت که در بازار به سردخانه های عمومی نیز از آن‌ها یاد می شود بیشتر برای محصولاتی مانند سبزیجات، صیفی جات، میوه، مواد لبنیاتی مثل شیر و ماست و دوغ و کره و...، دارو، گل و گیاه کاربرد دارد.

سردخانه صنعتی زیر صفر

سردخانه صنعتی زیر صفر برای انجماد محصولات در دمایی میانگین بین صفر تا منفی هیجده درجه زیر صفر ساخته می شوند و معمولا برای نگهداری گوشت، ماهی،...، مرغ یخ زده کاربرد دارند.
بسیاری از فروشگاه های کوچک و بزرگ، برای انبار کردن فرآورده های منجمد نیاز به سردخانه های زیرصفر دارند همچنین صنایع دیگری مثل کشتارگاه های گاو و گوسفند و شتر و مرغ، صنایع شیلات نیاز مبرم به سردخانه صنعتی دارند.
از دیگر کارخانجاتی که نیاز به سردخانه صنعتی دارد می توان به محصولات منجمد مثل انواع برگر، پیتزاها، ناگت و... می توان اشاره کرد.از انواع سردخانه زیر صفر می توان به سردخانه های زیرصفر کوچک یا اتاقی، سردخانه های زیر صفر کانکسی یا متحرک، سوله های بزرگ سردخانه دار زیرصفر نام برد.

 

سردخانه های زیرصفر کوچک یا اتاقی

برای ساخت سردخانه های زیر صفر کوچک، یک اتاق از یک ساختمان را در نظر می گیرند و با ساندویچ پنل عایق کاری می کنند که در ادامه کامل کار و ساختار ساندویچ پنل را توضیح می دهیم بعد از نصب ساندویچ پنل تجهیزات مورد نیاز شامل استاتیک و داینامیک نصب خواهد شد، از سردخانه های زیر صفر کوچک یا اتاقی برای نگهداری محصولات غذایی در مراکز پخش مواد غذایی، هتل ها و رستوران ها و فروشگاه ها یا برای انبار میوه ها در باغات مورد استفاده قرار می گیرد.

 

سوله های بزرگ سردخانه دار زیرصفر

از سوله ای بزرگ سردخانه دار زیر صفر برای نگهداری و انبار محصولات غذایی در تُناژ بالا مورد بهره برداری و استفاده قرار می گیرد و معمولا از چندین اتاق تشکیل می شود و با توجه به انواع محصولات دماهای متفاوتی برای هر اتاق تعبیه می شود تا کیفیت و نوع محصولات به صورت کامل حفظ شود.
این نوع انبارهای محصولات غذایی برای نگهداری انواع فرآورده های گوشتی مانند مرغ و گوشت و ماهی و... در کشتارگاه ها و شیلات، همچنین برای باغ داران مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به نوع استفاده و شرایط کاربری از سیستم آمونیاکی یا فریونی استفاده می شود.

 

سردخانه های زیر صفر کانکسی یا متحرک

نوع سوم از سردخانه های زیر صفر کانکسی یا متحرک می باشد که به جای استفاده از دیوارهای اتاق ساختمان، از کانکس یا سازه های فلزی بهره می برند و به راحتی قابلیت انتقال به هر محیطی را فراهم می نمایند، این نوع سردخانه از پر فروش ترین سردخانه ها در بازار به حساب می آید.

 

تونل انجماد چیست؟

برای نگهداری محصولات در سردخانه، محصولات با دمای زیاد یا طبیعی را وارد قسمت پیش سرد کن یا تونل انجماد می کنند و با سرعت بالا، دمای محصولات پایین می آورد وقتی دمای محصولات به دمای مورد نیاز جهت نگهداری در سردخانه رسید؛ آنها را جهت نگهداری به سردخانه انتقال می دهند.
لازم به ذکر است که کیفیت و طول عمر محصولات به زمانی که از تونل انجماد تا زمان انتقال به سردخانه طی می کند بستگی دارد.
از مزایای تونل انجماد برای مواقعی است که زمان کمی برای انجماد سریع محصولات داریم، چرا که انجماد سریع مانع از تشکیل کریستال های یخی بزرگ که در محصولات به وجود می آیند می شود، این کریستال های یخی باعث افت کیفیت مواد غذایی خواهد شد.
به همین خاطر انجماد سریع باعث ماندگاری بالاتر در مزه، رنگ، بو و حفظ شکل مواد غذایی می شود از ویژگی های روش IQF می توان به قابلیت جداسازی محصولات در زمان انجماد است که در بالا رفتن کیفیت محصولات تاثیر بسزایی دارد.
تونل انجماد تا دمایی منفی چهل درجه را می تواند ایجاد نماید و فرق تونل انجماد با سردخانه های زیر صفر در این است که هوای گاز سرد به صورت ثابت در اتاق سردخانه زیر صفر تا منفی هیجده درجه وجود دارد و پروسه سرد شدن زمان¬برتر از تونل انجماد است، اما در تونل انجماد محصولات توسط ریل از داخل تونل انجماد رد می شوند و سریعاً منجمد و سرد می شوند.

 

سردخانه نگهداری بستنی

با توجه به استقبال زیاد مردم از بستنی و چون بستنی یکی از خوراکی هایی است که در همه جای دنیای طرفداران پر و پا قرصی دارد، به همین دلیل سردخانه هایی اختصاصی، برای نگهداری بستنی طراحی و ساخته می شود.
بستنی به خاطر اینکه چربی بالا همراه با خامه و نمک در درون ترکیبات خود داراست باید در دمایی بسیار پایینی نگهداری شود تا مزه و کیفیت و قوام خود را از دست ندهد در نگهداری بستنی از سیستم دو مرحله ی استفاده می شود.
البته در برخی از کارخانه‌ها از تونل بستنی هم استفاده می شود تا بستنی سریع تر بتواند به حالت انجماد برسد و کیفیت و ساختار خود را کاملا حفظ نماید.
سردخانه صنعتی دو مداره
سردخانه صنعتی دو مداره یک سردخانه دو کاره می باشد که هم می توان برای نگهداری محصولات در دمای بالای صفر و هم برای دمای زیر صفر استفاده نمود.
با توجه به اینکه ساخت تجهیزات سردخانه مجزا به صرفه نیست می توان از سردخانه های دو مداره با توجه به نیاز خود استفاده نمایید.


انواع تجهیزات سردخانه

انواع تجهیزاتی که در ساختار کارکرد سردخانه دخیل هستند می توان به دو بخش عمده دسته بندی کرد: بخش اول تجهیزات داینامیک سردخانه و بخش دوم تجهیزات استاتیک سردخانه تقسیم بندی نمود.
سوالی که بسیاری از دوستان از ما می پرسند این است که با وجود این دو تقسیم بندی کار تجهیزات داینامیک سردخانه و تجهیزات استاتیک سردخانه چیست؟
جواب این سوال بسیار واضح و ساده است کار بخش داینامیک سردخانه تولید برودت هوای سرد می باشد و کار بخش استاتیک سردخانه این است که برودتی که توسط بخش تجهیزات داینامیک سردخانه تولید شده است را حفظ نماید و از هدر رفت برودت هوای سرد جلوگیری به عمل آورد.


تجهیزات داینامیک سردخانه

برای اینکه بتوانید یک سردخانه صنعتی با توجه به نیاز خود تهیه نمایید باید با تجهیزات سردخانه آشنایی داشته باشید که در ادامه قسمت های مهم تجهیزات داینامیک سردخانه که شامل کندانسور و اواپراتور و کمپرسور را مورد بررسی قرار می دهیم:

 

قیمت سردخانه صنعتی

قیمت سردخانه صنعتی مثل انواع وسایلی که در بازار موجود است به دلیل متنوع بودن و ظرفیت و ابعاد و کیفیت تجهیزات به کار برده شده در آن متفاوت است به سه عامل که نقش تعیین کننده در برآورد هزینه سردخانه ایفا می کنند می پردازیم.
اولین قطعه ی که نقش بسیار مهم و تعیین کننده ی در برآورد هزینه تمام شده سردخانه را دارد نوع و برند کمپرسور، در کنار آن نحوه استفاده و به کار گرفتن کمپرسور به همراه قدرت کمپرسور، تعیین کننده قیمت خواهد بود چون با توجه به ابعاد کانکس و فاصله ی بین قرارگیری محل نصب کمپرسور تا محل اتاق سردخانه تعیین کننده می باشد.
دومین عاملی که بر روی قیمت تمام شده سردخانه تاثیر گذار است تجهیزات اضافه ی است که بر روی سردخانه قابل نصب است مثل نورپردازی داخل کانکس، نوع درب و قفل به کار برده شده و... می توان اشاره نمود.
سومین عامل میزان استفاده از ساندویچ پنل و قیمت آن می باشد، چرا که با توجه به حجم کانکس های مختلف، قیمت های مختلفی را نیز هر کدام از این کانکس ها دارند که در ادامه جدول قیمت سردخانه های کوچک و متوسط زیر صفر را با توجه به ابعاد و قدرت کمپرسور و ظرفیت آن به صورت مجزا بیان نمودیم.


 جدول قیمت سردخانه صنعتی


در پایان مقاله هرگونه سوال یا مشاوره ی درباره انواع سردخانه صنعتی برایتان به وجود آمد در قسمت نظرات همین مقاله درج نمایید یا هرگونه تجربه استفاده از سردخانه های صنعتی در کسب و کار خود دارید با ما و دوستانتان به اشتراک بگذارید شاد و پیروز باشید.

https://cold-house.ir/post/2/%D8%B3%D8%B1%D8%AF%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۴/۲۸
ilgar akbari

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی